Fotograf

Fotografiets historie har vært et spennende kapittel siden de såkalte mørkerommene oppsto i renessansen. Du trenger ikke lenger ha inngående kunnskaper om kjemi for å fotografere,  som oppfinnerne av fotografiet måtte ha den gang. Markedets lidenskap for fotografering har også gjort det mulig for fotografen å kunne ferdes overalt for å dokumentere gjennom bilder. Utstyret veier ikke lenger over 10 kg, og vet du hvilket motiv du er på jakt etter, har markedet nettopp de gadgetsene du trenger. Samfunnets øye for det kreative har også gitt oss muligheten for å lære mer om fotointeressen vår gjennom både fotostudier og kurs.

fotograf

Kurs for den kreative fotografen

Uansett hvilket nivå du ligger på innen fotografering, er det flere kurs på markedet for både nybegynneren og den profesjonelle fotografen. Du kan ta kurs over nett og i klasserom med forskjellig varighet. Uansett hvordan hverdagen din ser ut, er kurslokalet kun et tastetrykk unna. Alle som en gang har holdt et kamera, vil før eller siden bli tørst på å utvikle sine kunnskaper gjennom et fotokurs. Kunnskap om fotografering er en flott måte å kommunisere på i et samfunn hvor vi bruker ikkeverbal kommunikasjon veldig mye. I følge profesjonelle fotografer er det lett å knipse et bilde med automatikk, men skal du fortelle en spesiell historie med bildene dine, kommer god planlegging og forkunnskaper godt med. Lær om hvordan de forskjellige linsene virker og hvordan du kan manipulere bilder, for eksempel i programvaren Photoshop. Få maksimalt ut av ditt nye digitale kamera, din PC eller din nye smarttelefon, og meld deg på et fotokurs som passer for deg.

Proffens tips til nybegynneren

Den erfarne fotografens tips til deg som nybegynner er: «Vær ekte». Å vite hva du ønsker å kommunisere via bildene dine er alfa omega for å lykkes innen bransjen i dag. Fotografer bruker 8-regelen ved sine reportasjer: Første bildet til forside, og ved andre bildet kommer du nærmere saken du skriver om. Deretter er det fire bilder hvor du lager et portrett av resten av historien. Med et økende antall fotografer på dagens marked kommer det derfor godt med å ha en god idé bak hva du stiller linsa mot. Har du planer om å satse på en karriere innen fotografering, bør du med 8-regelen være forberedt på hva som helst.

De beste digitale gadgetsene

Bare det beste utstyret er godt nok for din egenproduserte portefølje. Nå som du vet hvilke motiver som appellerer til deg, er det bare lommeboka som bestemmer neste digitale investering i en verden av gadgets. Du kan også søke om delbetaling hos flere av de elektroniske varehusene. Invester i  en ergonomisk kombisekk som kan henge på hoftene. Velg det solide stativet, og del stødige bilder på de mange sosiale mediene. Naturfotografen bør ha et filter som hindrer refleksjoner i naturen. Husk reflektoren som hjelper deg med hvordan lyset faller på din historie. Og ikke minst – del din historie med verden rundt deg!